אמנסטי אינטרנשיונל חוזרת וקוראת לשחרור החטופים ללא תנאי מידי חמאס והמיליציות האחרות בעזה

תנועת אמנסטי אינטרנשיונל חוזרת וקוראת לשחרור המיידי ללא תנאי של כ-240 הישראלים החטופים המוחזקים בעזה בידי חמאס והמיליציות החמושות האחרות, בהם עשרות ילדים, שנחטפו לפני חודש במהלך המתקפה המחרידה על ישראל ב-7 באוקטובר, שבה נהרגו כ-1400 ישראלים.

בתנועת זכויות האדם מדגישים כי החזקת בני ערובה וחטיפת אזרחים מהוות פשעי מלחמה, וכי לכל הפחות על חמאס והמיליציות החמושות להבטיח יחס הומני לכל החטופים, לאפשר למשקיפים עצמאיים גישה מיידית אליהם כך שיבטיחו את בריאותם ולאפשר להם להעביר מסרים למשפחותיהם. באמנסטי אף חזרו והדגישו את קריאתם להפסקת אש מיידית להפסקת האסון ההומניטרי אדיר המימדים של האוכלוסיה האזרחית בעזה, אשר עד כה גבה את חייהם של כעשרת אלפים בני אדם לפחות, מתוכם, לפי ההערכות לפחות 4,200 ילדים.

ההודעה המלאה באנגלית כוללת דברים של בני משפחות החטופים ששוחחו עם אמנסטי, ועוד פירוט על הפרות זכויות האדם החמורות שתועדו ואומתו עד כה במלחמה: