רוגלת פגסוס נמצאה בסלולרי של עיתונאית בולטת ברפובליקה הדומיניקנית

נוריה פיירה, עיתונאית בולטת ברפובליקה הדומיניקנית, היוותה מטרה לריגול באמצעות רוגלת פגסוס מתוצרת קבוצת NSO הישראלית, במקרה הראשון מסוגו במדינה, כך חשפה אמנסטי אינטרנשיונל לכבוד יום חופש העיתונות העולמי.

ניתוח שערכה מעבדת האבטחה של אמנסטי אינטרנשיונל הוכיח כי רוגלת פגסוס נמצאה בטלפון הסלולרי של פיירה, מה שהעניק למי שריגלו אחריה גישה בלתי מוגבלת למכשיר, שהותקף בשלוש הזדמנויות שונות לפחות, בין שנת 2020 לשנת 2021.

פיירה היא עיתונאית חוקרת שעוסקת כבר עשרות שנים בסוגיות של שחיתות וחסינות מעונש ברפובליקה הדומיניקנית.

בכך עולה ל-18 לפחות מספר המדינות שבהן נמצא מידע פורנזי שמאשרר ומוכיח כי נעשה שימוש ברוגלת פגסוס כדי לתקוף עיתונאים, אם כי המספרים האמיתיים של היקף השימוש לרעה ברוגלה הם ככל הנראה גבוהים בהרבה.

משרד המשפטים, משרד הפנים והמשטרה ברפובליקה הדומיניקנית, נכון לשעת כתיבת שורות אלו, מסרו בתגובה כי אף אחד מהם לא רכש או השתמש בפגסוס במהלך כהונתם הנוכחית של ממלאי המשרות הרלוונטיים, שהחלה באוגוסט 2020, והצהירו על נכונותם לחקור את הפרשה. רשויות אחרות ברפובליקה הדומיניקנית לא הגיבו לפניית אמנסטי. קבוצת NSO הישראלית גם היא לא הגיבה לפניית אמנסטי.