אוקראינה: פצצה “טיפשה” ממטוס רוסי הרגה 47 אזרחים שהיו בתור ללחם

מתקפה אווירית רוסית שככל הנראה גרמה למותם של 47 אזרחי העיר האוקראינית צ’רניהיב עשויה להוות פשע מלחמה. כך הודיעה תנועת אמנסטי אינטרנשיונל בעקבות חקירה של המתקפה שאירעה ב-3 במארס סביב השעה 12:15 בצהריים, בכיכר קטנה בעיר שבה עמדו האזרחים בתור ללחם.

המתקפה האווירית פגעה באזרחים החשופים וכן גרמה לנזק חמור למספר בניינים בפינת הרחובות Viacheslava Chornovola ו-Kruhova. לפי מספר ראיונות עם עדים, שתוכנם אומת והוצלב עם ניתוח תצלומים וסרטונים, צוות המענה למשברים של אמנסטי קבע בוודאות הגבוהה ביותר האפשרית כי מדובר במתקפה אווירית רוסית שבה הופלו לפחות שמונה פצצות “טיפשות” – שאינן ניתנות להנחיה. אמנסטי לא הצליחה לזהות מטרות צבאיות לגיטימיות בקרבת האזור שהופצץ מן האוויר. אמנסטי קוראת לחקירה של כל פשעי המלחמה והפרות זכויות האדם בלחימה באוקראינה על ידי בית הדין הבינלאומי הפלילי בהאג.

להודעה המלאה באנגלית, שבה פרטים נוספים

CHERNIHIV, UKRAINE â MARCH 03: (—-EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT – \”STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE / HANDOUT\” – NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS – DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS—-) Smoke rises from damaged civil settlements after Russian attacks in Chernihiv, Ukraine on March 03, 2022. (Photo by State Emergency Service of Ukraine/Handout/Anadolu Agency via Getty Images)