הסתה או חופש הביטוי?

תודה לכל מי שהגיע, נתראה בכנסים הבאים

מחקרים מצביעים על עלייה מתמדת בביטויי ההסתה והשנאה נגד פלסטינים אזרחי ישראל, הן על ידי נבחרי ציבור והן על הציבור בישראל. מגמה זו מחריפה בעתות משבר פוליטי, מלחמות ובתקופות בחירות. חופש הביטוי וההבעה הוא עקרון מרכזי בחברות דמוקרטיות, ובצדק. אולם, מה ניתן לעשות כאשר תחת מעטה חופש הביטוי מתנהלת הסתה נגד אוכלוסייה שלמה? איך ניתן לצאת נגד ביטויי שנאה אלה מבלי לפגוע בחופש הביטוי? מדוע בישראל האישומים בגין הסתה הינם ברובם המכריע נגד פלסטינים? ואיזה חלק לוקחת התקשורת בקידום שיח מסית?

בשאלות אלו ועוד נדון בכנס, שיתקיים בתיאטרון חש’בה בחיפה ביום חמישי, 28.3.19, מהשעה 19:00.

תוכנית הכנס הצפוייה:
19:00-19:25 – התכנסות
19:25-19:30 – דברי פתיחה: נציג/ת אמנסטי אינטרנשיונל ישראל
19:30 – 20:15 – מושב ראשון: החשודים המיידיים – המתח בין הסתה לחופש הביטוי והאפליה באישומי ההסתה כלפי פלסטינים בישראל. בהשתתפות: עו”ד סאוסן זהר סמנכ”לית עדאלה, סאלח חיג’אזי סגן מנהל אזור המזרח התיכון וצפון אפריקה באמנסטי אינטרנשיונל, ענת רוזיליו מנהלת הזירה הציבורית של קרן ברל כצנלסון. בהנחיית מרים פראח, אשת תקשורת.
20:15 – 21:00 – מושב שני: התקשורת אשמה? – מה תפקידה של התקשורת הישראלית בסיפור הזה וכיצד ניתן להיאבק נגד הסתה מבלי לפגוע בחופש הביטוי? בהשתתפות סמאח סלאימה אקטיביסטית, פמיניסטית ובלוגרית, ברק כהן משפטן ואקטיביסט. בהנחיית שרית מיכאלי, רכזת קשרי חוץ “בצלם”.
21:00 – הקרנת הסרט “שלום כיתה ב'” של היוצרת והבמאית נטע לוי (“עדן הפקות”)

הכנס ילווה בתרגום סימולטני לערבית ולעברית.
הכניסה חינם אך מספר המקומות מוגבל | goo.gl/e5zfwi

לפרטים נוספים בעמוד הפייסבוק