אמנסטי אינטרנשיונל היא תנועה עולמית המונה למעלה מ 7 מיליון אנשים המתייחסים לכל עוול ואי צדק אישי. אנו פועלים למען עולם שבו כולם מקבלים את זכויות האדם שלהם.

אנו ממומנים על ידי חברים ואנשים כמוך, ולא תלויים באידיאולוגיה פוליטית, אינטרס כלכלי או דת. אף ממשלה אינה חסינה מבדיקה. שום מצב אינו עולה על התקווה.

כשהתחלנו, מעטים האמינו שעינויים יהפכו לאסורים תחת חוקיים בינלאומיים, שרוב המדינות יבטלו את עונש המוות. ושדיקטטורים שנראו כבלתי ניתנים להשגה יוכרחו לתת דין וחשבון על פשעיהם.

עדיף להדליק נר מאשר לגנות את החשיכה

אמנסטי אינטרנשיונל

איך הכל התחיל

ארגון אמנסטי אינטרנשיונל נוסד בשנת 1961 על ידי עורך הדין הלונדוני פיטר בננסון. בננסון הזדעזע כשנודע לו שקבוצת סטודנטים בפורטוגל נכלאה, רק מפני שהרימו כוס למען החופש בבית קפה. הדבר הוביל אותו לצאת בקריאה למען "אסירי מצפון", כפי שלימים הם נקראו, שנמקים בבתי הכלא ברחבי העולם. הוא קרא לאנשים בכל מקום להצטרף לקמפיין כתיבת מכתבים המונית שנועד להפעיל לחץ על ממשלות להוציא אסירים כאלו לחופשי.

תוך חודשים ספורים, אנשים בכל רחבי העולם הקימו קבוצות פעולה מקומיות, שהתאגדו יחד והקימו את אמנסטי אינטרנשיונל.
כיום, אמנסטי אינטרנשיונל הוא ארגון זכויות האדם הגדול בעולם – תנועה עולמית המונה למעלה מ-3 מיליון תומכים/ות, חברים/ות ופעילים/ות מלמעלה מ-150 מדינות ואזורים.
בתחילתו, התמקד הארגון בפעילות להגנה על זכויות אזרחיות ופוליטיות, פעילות למען אסירי מצפון נגד עינויים ועונש המוות. בתגובה לשינויים בשיח זכויות האדם הבינלאומי, הרחיב הארגון את נושאי עבודתו, כך שיכללו גם זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות.
 בשנת 1977 הוענק לאמנסטי אינטרנשיונל פרס נובל לשלום על פועלו.
פיטר בננסון מת בשנת 2005 אך נר זכויות האדם שהדליק לפני חמישה עשורים עדיין זורח.

רק כאשר אסיר המצפון האחרון ישוחרר, תא העינויים האחרון יסגר, וההצהרה האוניברסלית לזכויות האדם של האו"ם תהווה מציאות עבור כל תושבי העולם, עבודתינו תיגמר.

פיטר בננסון, מייסד אמנסטי אינטרנשיונל

הסניף הישראלי של ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, שהוקם בשנת 1964, הוא אחד הסניפים הוותיקים בתנועה הבינלאומית. פעילות הסניף הינה מגוונת ועיקריה הם הגנה על זכויות האדם, פעולה למען קורבנות הפרות זכויות אדם וקידום תרבות של זכויות אדם בישראל. אנחנו המקום לכל מי שלוקחים באופן אישי את הפגיעה בזכויות האדם.