אודות אמנסטי אינטרנשיונל - Amnesty International Israel

אודות אמנסטי אינטרנשיונל

אמנסטי אינטרנשיונל נוסדה בשנת 1961 על ידי עורך הדין הלונדוני פיטר בננסון

בננסון הזדעזע כשנודע לו שקבוצת סטודנטים בפורטוגל נכלאה, רק מפני שהם הרימו כוס למען החופש בבית קפה. הדבר הוביל אותו לצאת בקריאה למען “אסירי מצפון”, כפי שלימים הם נקראו, שנמקים בבתי הכלא ברחבי העולם. הוא קרא לאנשים בכל מקום להצטרף לקמפיין כתיבת מכתבים המונית שנועד להפעיל לחץ על ממשלות להוציא אסירים כאלו לחופשי. תוך חודשים ספורים, אנשים בכל רחבי העולם הקימו קבוצות פעולה מקומיות, שהתאגדו יחד והקימו את אמנסטי אינטרנשיונל. היום, אמנסטי אינטרנשיונל הוא ארגון זכויות האדם הגדול בעולם – תנועה עולמית המונה למעלה מ-3 מיליון תומכים/ות, חברים/ות ופעילים/ות מלמעלה מ-150 מדינות ואזורים. בתחילתו, התמקד אמנסטי אינטרנשיונל בפעילות להגנה על זכויות אזרחיות ופוליטיות, פעילות למען אסירי מצפון נגד עינויים ועונש המוות. בתגובה לשינויים בשיח זכויות האדם הבינלאומי, הרחיב הארגון את נושאי עבודתו, כך שיכללו גם זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות. בשנת 1977 הוענק לאמנסטי אינטרנשיונל פרס נובל לשלום על פועלו.

אודות אמנסטי אינטרנשיונל ישראל

תנועת זכויות אדם בינלאומית, א-פוליטית ובלתי-תלויה, הפועלת למניעת הפרות זכויות אדם חמורות ברחבי העולם.
התנועה העולמית מונה למעלה מ-3 מיליון תומכים/ות, חברים/ות פעילים/ות ומתנדבים/ות מ-150 מדינות ואזורים.
אמנסטי אינטרנשיונל נוסד בשנת 1961 על ידי עורך הדין הלונדוני פיטר בננסון.

תחילתו של רעיון שלימים הפך לתנועת זכויות האדם הגדולה בעולם היה כשעו”ד בננסון הזדעזע כשנודע לו שקבוצת סטודנטים בפורטוגל נכלאה, רק מפני שהם הרימו כוס לחיים – למען החופש, בבית קפה. הדבר הוביל אותו לצאת בקריאה למען “אסירי מצפון, שנמקים בבתי הכלא ברחבי העולם”. הוא קרא לאנשים ברחבי העולם להצטרף לקמפיין כתיבת מכתבים המונית שנועד להפעיל לחץ על ממשלות להוציא אסירי מצפון לחופשי.

תוך חודשים ספורים, אנשים מרחבי העולם הקימו קבוצות פעולה מקומיות, שהתאגדו יחדיו לתנועת זכויות אדם. אמנסטי אינטרנשיונל.

בתחילתו, התמקד הארגון בפעילות להגנה על זכויות אזרחיות ופוליטיות, פעילות למען אסירי מצפון נגד עינויים ועונש המוות. עם השנים ובתגובה לשינויים בשיח זכויות האדם הבינלאומי, הרחיבה התנועה את נושאי עבודתה, והם כוללים גם זכויות כלכליות, חברתיות ותרבותיות.

הסניף הישראלי הוקם בשנת 1964 ומקיים פעילות מגוונת שעיקריה הם הגנה על זכויות האדם, נקיטת פעולה למען קורבנות הפרות זכויות אדם, וקידום תרבות של זכויות אדם בישראל.

פעילות:

עיקרי פעולתה של התנועה בישראל עוסקים בזכויות פליטים ומבקשי מקלט בישראל, זכויות דיור בחברה הפלסטינית בישראל, קידום זכויות נשים, אחריות תאגידית והפסקת השימוש העולמי בעונש מוות.

• אפליה של פלסטינים אזרחי ישראל.
  • פליטים ומבקשי מקלט.
  • זכויות אדם בשטחים הפלסטינים הכבושים.
  • חינוך לזכויות אדם.
  • זכויות אדם ברחבי העולם, ביניהן : הגנה על להט”בים, על זכויות נשים ועל קורבנות סחר בנשק.
  • מרתון כתיבת מכתבים – מידי שנה, בוחרת אמנסטי מספר מקרי הפרת זכויות אדם, ומבקשת מאנשים בכל העולם לפנות לרשויות.

פוסט זה זמין גם ב: ערבית אנגלית